Nagrađivana mlada pijanistica Mia Pečnik održala maestralan koncert u sklopu Splitskog ljeta

Glazbena mladež Split pokrenula je ovaj ciklus u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem Split i Umjetničkom akademijom u Splitu

Izvrsna mlada glazbenica Mia Pečnik pobrinula se za jedan od najljepših glazbenih nastupa na Splitskom ljetu kao ovogodišnja pobjednica Ciklusa koncerta mladih glazbenika mo. Vinko Lesić.

Uvažena mlada pijanistica Mia Pečnik, koja je na međunarodnim i nacionalnim natjecanjima osvojila preko 80 prvih i posebnih nagrada, predstavila je vrlo zahtjevan i iznimno emotivno izveden klasični program (J. S. Bach: Preludij i fuga u fis-molu BWV 883, L. van Beethoven: Sonata u E-duru op. 109, F. Liszt: Légende no. 1, S. 175, F. Liszt: Ballade no. 2, S. 171, F. Chopin: Ballade u f-molu, op. 52) i sasvim opravdala nagradu. Pečnik je studentica na Visokoj školi za glazbu i ples u Kölnu u klasi prof. Andreasa Frölicha, a od 2017. istovremeno se usavršava na Talent Music Master Courses i University of Music u Bresci kod brojnih uglednih pijanista i pedagoga.

O njezinoj izvrsnosti mnogo govori činjenica da svoj prvi nastup s orkestrom bilježi već kao jedanaestogodišnjakinja, a četiri godine kasnije debitira sa Zagrebačkom filharmonijom pod ravnanjem mo. Pavla Dešpalja. Osim nastupa s hrvatskim i stranim orkestrima, oduševljava svojim solističkim nastupima, kakav je bio i onaj upriličen u divnom ambijentu Meštrovićeva Kaštilca.

Dio originalnog članka, kojeg je napisala Magdalena Mrčela, prenesen je s dalmacijadanas.hr, u potpunosti ga možete pročitati OVDJE.

Fotograf: Maja Prgomet, Split.